Hur skall man egentligen tolka Riksbankens utspel

Jag är ingen ekonom. Sanningen är att jag varken är speciellt duktig på eller insatt i den finansiella världen, ändå tar jag mig rätten att skriva av mig mina personliga funderingar kring de senaste räntesänkningarna.

Vad är det egentligen man vill uppnå med denna räntejustering? Man vill skapa inflation visst, men är det hela sanningen?

Personligen ser jag räntesänkningen som en bekräftelse på att den svenska ekonomin är sjuk. När man börjar tala om att det kan komma att kosta pengar att ha pengar insatta hos banken, är det något som är bakvänt. Jag funderar på om Riksbankens beslut främst är en slags konstgjord andning, med syfte att hålla den svenska ekonomin över ytan ytterligare en tid.

Det gäller nämligen att få igång konsumtionen igen, så att köp-cirkusen kan snurra vidare ytterligare ett par år till. Denna cirkus kommer snurra snabbare och snabbare samtidigt som pengarna blir mindre och mindre värda.

Men frågan är vad som händer sen? Kommer det då en baksmälla utan tidigare motstycke? Jag hoppas inte det, men tror tyvärr det.

Spexer AB 556971-8926 Ansvarsfriskrivning - Cookiehantering